Välkommen till vernissagekvällen av vår utställning Fungi – svampar i konst och vetenskap! 

Den nya utställningen utforskar svamparnas värld genom konstverk, designobjekt, mode och samtida vetenskaplig forskning. 

Under kvällen kommer vi att få uppleva svamp genom musik, mat, performance och samtal. Vi erbjuder specialmeny i museets bistro, specialvisningar i utställningen, audiovisuella liveframträdanden med inspiration från svampriket och samtal med biologen, TikTok-stjärnan och electroartisten Tarun Nayar. 

Peformanceduon The Wind kommer att framföra sin ljudinstallation Mycel. Med verket vill duon befinna sig i svamparnas nätverk av rötter, mitt i väven av myceltrådar under marken. Mycel är ett nätverk av ljud och bild där det linjära upphört och vi befinner oss mitt i den levande materians konstanta ström. The Wind består av Siri Jennefelt och Ellen Norlund. 

TikTok-stjärnan, biologen och artisten Tarun Nayar är även känd som Modern Biology. Han använder elektroniska impulser från svampar och växter för att skapa musik. Under kvällen kommer han både att samtala med en av utställningens curators Magnus af Petersens och göra en unik livespelning i museets bistro. 

Program

Del ett: 

17.30 – 18.00 Ljudinstallation Mycel (del ett)

18.00 – 18.10 Välkomsttal och öppning av utställningen med museichef Erika Lanner och utställningschef Clara Åhlvik

18.15 – 18.25 och 18.45 – 18.55 Introduktionsvisning på svenska med curator Magnus af Petersens

18.30 – 19.00 Audiovisuellt verk Mycel (del två)

Del två: 

19.15 – 19.25 och 19.45 – 19.55 Introduktionsvisning på engelska med curator Karl-Johan Cottman

19.30 – 20.00 Samtal mellan Tarun Nayar och Magnus af Petersens

20.15 – 21.00 Konsert med Tarun Nayar, Modern Biology

22.00 Museet stänger


Medlemmar kan boka biljett till hela kvällen. Om du vill bli medlem kan du köpa medlemskap inklusive biljett nedan. Vi erbjuder även biljetter till andra delen av kvällens program.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.