Välkommen till att uppleva det intra / inter-aktiva konstverket Eternal Return – Memor  under utställningen Evigt Liv, en utställning kurerad av Nobelprismuseet på Liljevalchs. 

Eternal Return är ett koregraferat Mixed Reality (XR) samarbete mellan ScanLAB Project och Lundahl & Seitl. 

Under två dagar arrangerar vi gärna en speciell visning av konstverket Eternal Return: The Memor (2019–2022), skapat av Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects, där Virtual Reality kan definieras som en förmåga snarare än en form av teknik. 

The Memor är en guidad interaktiv upplevelse där besökarna ger sig av på både en kollektiv och en personlig resa. Deltagarna kommer att använda VR-glasögon, röstinstruktioner, tredimensionellt ljud, synkroniserad rörelse och beröring. Inuti de 3D-skannade miljöerna är besökarens egen kropp närvarande som ett spöke. En frånvarande närvaro. Kroppen som möjliggör upplevelsen av virtuellt utrymme är ett våtgodsförråd av mineraler, bakterier och spår av energisystem. Från jordens djupa förflutna som encelliga cyanobakterier, fram till dess post-antropocentriska framtid, vittnar The Memor om allt levandes närhet till geologi: jordens yta, lagrade i objekt, verktyg och tekniker, oskiljaktiga från människan Umwelt. 

Eternal Return av Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects ackompanjeras av The Memor, en spekulativ skönlitterär text av Malin Zimm, som en utökad narrativ ram. 

Introduktion: 5 min
Interaktiv upplevelse: 20 min
Outro: 5 min
Språk: engelska 

Vi rekommenderar er att komma i tid och ta en rundtur i utställningen innan programmet startar.


Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.
Medlemmar: 80 kr (använd rabattkod från medlemsbrev)
Ordinarie: 200 kr
Medlemskap Nobel Prize Museum inklusive biljett*: 395 kr
Medlemskap Nobel Prize Museum student/pensionär inklusive biljett*: 295 kr

Biljetterna inkluderar även entré till Nobelprismuseet inom 1 månad.

*Om du köper ett medlemskap kommer du att registreras för The Memor samt ett medlemskap på Nobelprismuseet. Ditt medlemskort finns sedan klart för avhämtning på Liljevalchs när du kommer.


Steg 1: Välj datum 25, 26 eller 28 januari
Steg 2:
Gör biljettval
Steg 3:
Välj tidpunkt (1 person per tidpunkt)

25 januari
26 januari
28 januari