Vi söker dig som:

  • Vill representera Nobelpriset för en svensk och utländsk publik.
  • Tycker vetenskap, litteratur och samhällsfrågor är viktigt och intressant.
  • Ser det som utvecklande att jobba med både värdskap och kunskapsinnehåll.

Du kommer att vara museets ansikte utåt och en representant för Nobelpriset i mötet med våra besökare. Du ansvarar för att besökaren känner sig välkommen och får ett minnesvärt besök.

Om oss

Nobel Prize Museum ligger på Stortorget i Gamla stan och är ett populärt besöksmål.

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor.

Museets utåtriktade arbete strävar efter att inspirera våra besökare till att känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.

Arbetsuppgifter:

En central arbetsuppgift är att möta och välkomna besökare innanför museets dörrar, med god service tillhandahålla all önskvärd information samt hantera försäljning av entrébiljetter. Du genomför dagligen guidade svenska och engelska visningar av museet och dess utställningar. Öppning, stängning, låsning och larmning av museet ingår.

Arbetstid och omfattning:

Inför våren och sommarsäsongen 2022 söker vi extrapersonal för timanställning efter behov. Omfattningen varierar från månad till månad, utifrån behov och främst under sommarmånaderna juni-augusti. Under denna period ser vi att du kan arbeta 3-5 dagar i veckan under minst 6 veckor.

Arbetstiden kommer att vara förlagd till både vardagar, kvällar och helger.

Under våren är museet öppet torsdag-söndag kl. 11-17 samt fredagar kl. 11-21. Under månaderna juni-augusti är museet öppet tisdag-söndag kl. 10-17 samt fredagar kl. 10-21.

Om dig:

Vi söker dig som är serviceinriktad, välkomnande och tycker om att arbeta med människor. Du är stresstålig, flexibel och ansvarstagande.

Du har minst ett års högskolestudier inom ett för Nobelpriset relevant område.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska och ytterligare ett språk är meriterande.

Du är bekväm med att prata inför en grupp och har du guideerfarenhet är det meriterande.

Du har kassavana.

Ansökan: 

Välkommen att skicka din ansökan till rekrytering.nobelprizemuseum@nobelprize.org omgående, och senast den 31 mars 2022. Urval och intervjuer görs löpande. Skriv MUSEILÄRARE i ämnesraden. Endast ansökningar som sänds via mejl beaktas.