Projektledare för skolprojekt på Nobel Prize Museum

Är du en kreativ och strukturerad naturvetare som vill få fler unga intresserade av vetenskap? Vill du arbeta med projekt för skolor, barn och unga i en idédriven organisation? Då kan projektledare på Nobel Prize Museum vara ett spännande jobb för dig.

Om oss

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor. Museets pedagogiska arbete strävar efter att våra besökare ska känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.

Idag finns vi på Stortorget i Gamla stan. I framtiden skapar vi ett nytt kultur- och vetenskapshus vid Slussen i Stockholm.

Om tjänsten 

Tjänsten motsvarar 60% av heltid och tillträde är den 15 februari 2021. Ditt uppdrag blir att vara huvudansvarig för projekten Forskarhjälpen och Nobelprisklubben som på olika sätt handlar om att få fler barn och unga intresserade av vetenskap. Du kommer att ingå i museets skolgrupp.

Ditt uppdrag blir att projektleda Forskarhjälpen – ett projekt där över tusen högstadieelever får prova på riktig forskning. Varje år samarbetar vi med en ny forskare kring ett nytt tema och museet blir medelpunkten som ser till att samarbetet mellan forskare och skolor fungerar väl. Du projektleder också Nobelprisklubben – ett projekt som startas under 2021. Genom detta initiativ startar vi fritidsaktiviteter med vetenskapsinriktning på mellanstadieskolor i socioekonomiskt utsatta områden.

I uppdraget som projektledare ingår till exempel att:

  • upprätta övergripande projektplaner med budget
  • koordinera aktiviteter, fördela ut uppdrag, följa upp och dokumentera
  • sprida projektets resultat internt och externt 
  • bedriva omvärldsbevakning inom relevanta områden
  • ta sig an övriga arbetsuppgifter inom museet vid behov 

Om dig

Du som söker denna tjänst behöver vara en strukturerad person med dokumenterat god samarbetsförmåga. Du är högskoleutbildad naturvetare och det är meriterande med lärarexamen eller annan pedagogisk utbildning samt yrkeserfarenhet från skolans värld. God kunskap om både skolvärlden och forskningsvärlden behövs, eftersom du ska arbeta med projekt som rör skolor och lärarfortbildning. Du bör drivas av ett starkt engagemang för de värden Nobelpriset står för; vetenskap, humanism och fredsfrågor.

 

Dina kvalifikationer

  • högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning
  • erfarenhet av projektledning inom forskningsrelaterad verksamhet
  • dokumenterat god kommunikativ och administrativ förmåga 
  • flytande i engelska både tal och skrift

 

Rekryteringsprocess

Ansök via denna länk senast 2020-12-31. Intervjuer kommer att ske löpande via videosamtal. Tillträde 15 februari eller enligt överenskommelse. 

 

Frågor

Annika Hedås Falk, Utbildningschef Nobel Prize Museum 

annika.hedas-falk (a) nobelprize.org  

 

Välkommen med din ansökan!