Går det att se ljud? Hur jobbar en forskare? Och hur funkar egentligen en magnet? Välkommen till vår verkstad för att ta reda på det och mycket mer!   

Varje helg under vår- och höstterminen, händer det spännande saker i museets verkstad. Vi testar, undersöker och gör experiment för att lära oss så mycket som möjligt om naturvetenskap. Allt under ledning av våra duktiga pedagoger.   

Entrén till verkstaden finns inne i museet. Det är fri entré till både museum och verkstad för barn. Vuxna betalar endast ordinarie entrébiljett till museet (140 kr). 

I museet är alla barn välkomna att besöka Bubbelkammaren – ett lekfullt rum fullt av spel, böcker och pyssel. I museets bistro finns alltid pannkakor för den hungrige. 

Höstens lov- och helgschema

Vecka 35-39 kan du arbeta som en forskare, göra experiment och träna på hur man gör för att hitta svar på sina frågor.

Vecka 40 har vi skrivarverkstad och tränar på att skriva spännande berättelser.

Vecka 41-43 bygger vi en berg- och dalbana för en liten stenkula och lär oss mer om tyngdkraften.

Vecka 44 är det höstlov, och då lär vi oss mer om svampar. Gå en tipspromenad i vår fina utställning Fungi – svampar i konst och vetenskap och gör höstpyssel i vår verkstad.

Höstlovet avslutas den 4-5 november med en schackhelg. Läs mer och anmäl dig här!

Vecka 45-48 lär vi oss om ljus, speglar och optik.

Vecka 49 firar vi Nobeldagen!

Vecka 50 är det dags för julpyssel. Vi gör dekorationer till julbordet och julgranen. Välkommen när du vill och stanna så länge du orkar, mellan klockan 11.00 och 16.00.