Välkommen att vara medskapare i ett AR-konstverk (Augmented Reality) av konstnärerna Lundahl & Seitl och Untold Garden. Verket Garden of Ghost Flowers – The Immersive Archive kommer att visas i vår utställning Fungi – svampar i konst och vetenskap.

I en digital biosfär på Nobelprismuseet växer en ny art, genererad av en algoritm. Dessa digitala växter får sin näring av besökarnas röster.

Växterna har skapats med inspiration från Monotropa Uniflora, även kallad ’spökväxt’. Denna blomma har övergett fotosyntesen, kan överleva i mörker och får näring från svamparnas underjordiska mycel. I stället för att leva i symbios med svampar, får de digitala växterna Ghost Flower sin näring från interaktionen mellan människor. Du deltar i verket genom att bidra med din röst.

Deltagarnas rörelser och röster tolkas av algoritmen till nya växter. Varken konstnärerna eller programmerarna bakom algoritmen vet hur besökarnas röster, känslor och rörelser kommer att påverka det som växer. Kommer det att bli växter som lever i symbios med omvärlden, som Monotropa Uniflora, eller kommer de att bli parasiter?

Verket kommer att ske i museets filmsal. Det går bra att köpa medlemskap i samband med att du bokar biljett.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.

Medlemspris: 100 kr
Medlemskap inklusive biljett: 395 kr

 

Photo: Lundahl&Seitl

Läs mer om Garden of Ghost Flowers här.