Vad vi gör beror på vilka vi är – och vilka vi är, beror på vilka vi känner oss som. Inom ekonomisk forskning kallas det här för social identitet. Emma Stenström, forskare vid Handelshögskolan, beskriver social identitet som bubblor och menar att vi kan bli mer öppna, kreativa och lyssnande genom att få syn på – och lämna – våra bubblor. Med hjälp av en testgrupp på ett par tusen personer med olika sysselsättning – från studenter till chefer – utvecklade hon en ny metod som hon kallar “bubbelhoppa”. 

Utifrån sin bok Bubbelhoppa samtalar hon med Nobelprismuseets Gustav Källstrand om bubblornas betydelse och vad som händer när vi ser världen på nya sätt. I boken beskriver hon hur vi kan öka förståelsen för både oss själva och andra genom att se de bubblor av identitet vi lever i.  

I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som håller öppet fram till klockan 21.00. Före och efter samtalet serverar Bistro Nobel sin fredagsmeny med noga utvalda smårätter, passande viner, öl, cocktails eller alkoholfria alternativ. Bistron är även den öppen fram till klockan 21.00.

Se köp av biljetter nedan. Köpt biljett återbetalas ej.


Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.