Välkommen till en kväll på museet när Nobelfloristen Per Benjamin visar oss hur han binder buketter samt berättar hur Blå hallen smyckas till Nobelbankett.
Detta är första delen i en serie om det som sker bakom kulisserna på Nobelfesten.

Hur många är med och skapar blomstermagin för den finaste av festmiddagar? Hur många blomstjälkar går åt? Resan från idé till färdigdekorerat Stadshus är lång, nästan ett helt år. Följ med från planeringsstadiet och förarbetet i verkstaden på Årsta partihallar, till allt arbete på plats i Stadshuset.

“Det har alltid varit min dröm att visa framkanten och framtiden för mitt hantverk på den finaste och mest uppmärksammade platsen möjligt, Nobelbanketten. Många är de år jag suttit spänd framför tv:n och undrat vilka blommor det blir. Att nu ha fått skapa detta under fem banketter är en oerhörd ära och glädje. Jag älskar blommor och de känslor som de kommunicerar. Planering, kreativitet, logistik, säkerhet och galna idéer som blir verklighet. Det här är en utmaning bortom det vanliga för en florist”, säger Per Benjamin.

Kvällen drar igång med att vi välkomnar till AW från kl 16:30 där det serveras bubbel med härliga tilltugg. Efter Per Benjamins blomstermagi fortsätter sedan festligheterna med mingel och musik där utställningarna, butik och Bistro Nobel håller öppet tills museet stänger.

Med ett medlemskap i Nobel Prize Museum går du gratis på detta och många andra aktiviteter under ett helt år. Läs mer och gå med här.

Välkomna!

  • Per Benjamin

  • Per Benjamin