Söker du en lokal med det lilla extra för ditt möte, ditt event eller sällskap? Då är Nobel Prize Museum den rätta platsen.

Vi kan hantera allt från mindre möten för 25 personer till stora mottagningar för upp till 300 personer. Museet ligger mitt i Gamla stan och är inrymt i Gamla Börshuset – en mötesplats där gammalt möter nytt. Museet kan bokas utanför våra öppettider.

Mat och drycks beställs av Bistro Nobel, vår egna restaurang. Menyförslag finns listade längre ned på sidan. Förstärk upplevelsen av att vara på Nobel Prize Museum med en visning, en workshop eller ett föredrag kopplat till Nobelprisen och Nobelpristagarna.

Längs ner på sidan finns en utförlig bokningsinformation i PDF-format för nedladdning/utskrift. Den besvarar de allra flesta frågor våra kunder brukar ha.

Mat

Bistro Nobel kan erbjuda allt från frukost till middag, från mingelbuffé till Nobelmeny. Se menyer längre ned på denna sida.

 

Aktiviteter

Rama in ditt event och förstärk upplevelsen med en guidad visning av museet, en workshop eller ett inspirerande föredrag. Kontakta oss för att prata igenom dina önskemål – vi hjälper till  att skräddarsy aktiviteterna så att de passar dina behov.
Workshop

Inspirera ditt team eller dina kunder att nå mål, att samarbeta och prestera tillsammans i Nobelprisets anda. Nya Nobelpris står på tur – hur ser det ut för ditt team/dina kunder? Vad vill ni åstadkomma?

Få ny energi i en unik kontext av briljant vetenskap, kreativitet, innovation, humanitära bragder och gränslöst litterärt skapande. En miljö som präglas av enastående upptäckter och Nobelpristagare för evigt inskrivna i historien.

En workshop är 90 min lång och innefattar även en visning på tema kreativitet.

Visningar

Aktuell större utställning

Läs mer om alla våra pågående utställningar här.


Idéer som förändrat världen

Nobelpriset tilldelas dem som ”gjort mänskligheten den största nytta”. I vår vardag kommer vi ständigt i kontakt med upp­täckter och innovationer som belönats med Nobelpris som till exempel penicillin, plast och transistorn. I denna visning får du veta mer om Nobelpris som har förändrat världen.


Människor, miljöer och kreativitet

Vad är kreativitet och hur kan den bäst befrämjas? Vad är viktigast i den kreativa processen; det individuella skapandet eller den miljö i vilken arbetet utförs? I visningen Människor, miljöer och kreativitet ges inga svar, men den vill ge besökaren tillfälle att själv begrunda dessa frågor. I denna visning tittar vi närmare på Nobelpristagarna utifrån ett kreativitetsperspektiv.


En resa genom Nobelåret

Hur blir man Nobelpristagare och hur ser processen ut från utskick av nomineringsbrev till Nobelbanketten i Stadshuset? Ser för­farandet likadant ut idag som när priset delades ut första gången 1901? Den här visningen handlar om hur Nobelåret ser ut, vad Nobel­pristagarna får uppleva, varför vissa pris skjuts upp och varför vissa pristagare har förhindrats att ta emot sitt pris.

Arrangemang

Vi erbjuder ett totalpris för event där det ingår: lokal, värdar, visningar med guider, serveringspersonal samt administration. (Pris för ljudutrustning och ljudtekniker tillkommer vid behov).

Prislista företagsevent utanför museets öppettider

25-50 personer: 15.000 kr + moms
50-75 personer: 18.000 kr + moms
75-100 personer: 22.000 kr + moms
100-150 personer: 27.000 kr + moms
150-200 personer: 32.000 kr + moms
200-300 personer: 36.000 kr + moms

Lilla teknikpaketet – 6000 kr + moms

Tillgång till ljudsystem, högtalare och mixer
2 trådlösa mikrofoner (myggor eller handhållna)
Rund scen ca 1m ∅ (1-2 personer)
Ljudtekniker upp till 4 timmar

Stora teknikpaketet – 10.000 kr + moms

Tillgång till ljudsystem, högtalare och mixer
4 trådlösa mikrofoner (myggor eller upp till 2 handhållna)
Projektor
Kördator inkl. presentations fjärrkontroll
Scen 240x180x40 cm (eller) modulscen 80x120x40cm (11 moduler)
2 studiolampor
Ljudtekniker upp till 4 timmar

 

Särskilda bokningsperioder

4-10 december 2023 är museet inte tillgängligt för eventbokningar eftersom vi arrangerar egna program i samband med firandet av årets Nobelpris.

8 januari – 9 februari 2024 är museet stängt på grund av ombyggnationer. Under delar av den här tiden kan det finnas möjlighet att arrangera mindre middagsevent i museets bistro. Kontakta event.nobelprizemuseum@nobelprize.org för mer information.

10 februari – 8 mars 2024 uppdaterar vi vår permanenta utställning, vår tillfälliga utställning är dock öppen.