Författaren Aris Fioretos samtalar med Nobelprismuseets Carin Klaesson om litteratur som vittnat om Förintelsen. Hur beskrivs ondska? Kan empati och vetskap rusta en människa till att motverka förföljelser? Och vilken roll har litteraturen i detta? 

Vi kommer särskilt att uppmärksamma Nelly Sachs poesi och Imre Kertészs bok Mannen utan öde. Skådespelaren Hannes Meidal läser texter och efter samtalet sjunger solisten Hanna Husár arior ur Löftet signerad kompositören Mats Larsson Gothe, från Kungliga Operan, som precis haft urpremiär. Bakom pianot finner vi Mattias Bohm.

Kvällen sätter igång kl. 18.00. Innan och efter samtalet är man välkommen att besöka våra utställningar samt Bistro Nobel för ett glas bubbel eller tilltugg. Se vår kvällsmeny här.

Se köp av biljetter nedan.

Köpt biljett återbetalas ej.


Nights at the Nobel Prize Museum

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops.

Som medlem i Nobel Prize Museum går du gratis på denna och många andra aktiviteter under ett år. Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.